2013. augusztus 3., szombat

Indulás & érkezés

Úgy volt, hogy 6-kor elindulunk otthonról, de inkább fél 6-kor, mert még matracot kell venni (ha az utolsó pár napban sátrazni akarunk). Ebből lett fél 7-7órás indulás. Tecsóban nem volt matrac, Auchanban sem. Mi jön ilyenkor? Hát persze, hogy a zinternet! Közben felmerült a dechatlon, vagy esetleg az IKEA, ha már úgy is Budaörsön vagyunk. Az utóbbiban semmi, az előbbi meg olyan drága volt, hogy nem hittünk a szemünknek. Végül a jysk volt a befutó Győrben. Itt kell hálát adnom a technikai fejlődésnek, a zinternetnek és az iGo nevű (egészen jól működő, bár azért néha felül kell bírálni) navigációs alkalmazásnak. [Szeretem a térképeket és elég jól tájékozódom a segítségükkel, de a Freytag&Berndt autós térképre valahogy nem állt rá a szemem.]
Na szóval Győr és jysk. A bolt 9-kor nyitott, kb. 2 perc alatt megvettük a matracot. Az is azért tartott eddig, mert az eladó néni nagyon akkurátusan elmagyarázta, hogyan használjuk először (felfúj, csekk, ha picit leereszt utánfúj).
Határ előtt a MOL kútnál tankolás 10+ liter extra feláras biztosításos benzinnel. Azt hiszem igazán ekkor éreztem, h végre elindultunk és úton vagyunk. Gondolom emellé párosult az osztrák "élet"érzés, amit a kis falvak sugároztak magukból (Bécsújhely irányában). Ahogy haladtunk beljebb és beljebb az országban, úgy növekedtek a hegyek, zöldült a táj és lett egyre elviselhetetlenebb a meleg a kocsiban. Gy legnagyobb ötletére elvittük a virágok spricniét, azzal fújkáltuk magunkat az úton. :)
Mindezek hatására teljesen transzba estünk és előjött Gy némettudása, ami végül egy Irígy Hónaljmirígy paródiában csúcsosodott ki, vagy inkább fullad bele (a nevetésbe).  Igaz csak egy fél sor volt meg, plusz a refrén: "BRINKMANN kukken ássen", de az nagyon ment! :)

Itt álljon néhány kép az útról:
(Sajnos ez csak így jelenik meg)

Nem sokkal a határ átlépése után

Ott, a távolban már látszódnak a hegyek :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése