2013. augusztus 4., vasárnap

Gourmet percek St. Johannban

A tikkasztó hőség és a meredek hegyoldalak jócskán levették a kondinkat, úgyhogy nekiláttunk nézelődni, hogy hova ülhetnénk be harapni valamit. Na nem sokat, hisz a szálláson várt a vacsora pár órán belül, így csak kecsöpös hasábburgonyában gondolkodtunk. Be is ültünk hát egy kellemes kis steak házba. Német nyelvtudásom legnélkülönözhetetlenebb darabjával nyitottam:

- Ein bier bitte!

Kaptam. Ittam. Jobban lettem. Aztán alaposan szemügyre vettük a speisekartét L-lel. Az alábbi fogás mindkettőnknek szemet szúrt:


Na persze.
Az olvasgatás pikkpakk elcsábított mindkettőnket, úgyhogy a strand menüből francia hagyma leves, tejfölös steak burgonya, grillzöldség és Angus steak kerekedett. Bár nem vagyok híve a kaja fotózásnak, de most örülök, hogy dokumentáltuk az eseményeket. Minden, amit elénk tettek wunderbar volt. A pincér srác nem győzte fogadni a lecker-kat és schmekt gut-okat. Nem akarom most részletezni hogy mi miért volt mennyei, úgyse lehet átérezni az ilyesmit, legyen elég annyi hogy bármikor lenyomnám ezt az összeállítást. Igaz már nemigen tudtunk mozogni a végére, de egy crėme brullee-t még megreszkíroztunk. Jól tettük, feltette az umlautot az a-ra. És most lássuk a képeket.



Francia hagyma leves kenyérkockákkal


Angus steak meg sali meg szósz


Hibátlan krumpli


Créme brullee


A kedves Kellner nem hagyta hogy grátisz rövid nélkül távozzunk és miután tisztázzuk hogy itt az osztrákoknál zéróegészötszázad tolerancia van, kötélnek is álltunk. 

A hely tehát, ahova St. Johannban járva érdemes betérni:

http://www.rauchkuchl.eu/







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése