2013. augusztus 3., szombat

Félpanzió

Kritikus vagyok nagyon. 
Amikor beléptünk az étterembe, egy csinos magyar lány fogadott minket. Elmondta, hogy mi a szokás (leves és a salátabár önkiszolgáló, a főételt és a desszertet kiviszik, az italrendelést pedig a (osztrák) kolléganője veszi fel), majd megmutatta az asztalunkat, ami közös volt egy középkorúnak látszó házaspárral. (Amúgy ők voltak azok, akikkel rögtön az érkezésünk pillanatában összefutottunk a recepción.) Itt lesokkolódtam. Valahogy most nem erre vágytam, de hagyjuk a romantikát, mert nem jött. 
Maga az étterem vagy nincs felkészülve erre a melegre, ami itt van, vagy elromlott a légkondi (?), levegőszűrő/cseréltető rendszer. Annyira meleg volt, hogy már a levegőt is harapni lehetett. 

Gy szerint a vacsi a "semmi extra" kategóriába sorolható. 

Menü: 
- brokkoli krémleves levesgyönggyel / krutonnal (lényegében az egész levest felöntötték tejjel)
- főétel (2 féle választható húsos étel, amit érkezésünkkor a recepción kellet kiválasztani. Természetesen teljesítették a vega igényeket): aszalt szilvával töltött csirke hercegnő burgonyával, gyümölcsszósszal / brassói /vega: olivás paradicsomos penne
- salátabár (amire ismerőseim kiakadtak volna, hogy miért ecetezik be a paradicsom salátát, főleg ha van külön ecetes dresszing?)
- desszert: málnaparfé (olyan volt, mintha a Lidliben vásároltak volna néhány doboz parféfagyit, hozzá egy kis mélyhűtött málnát és az egészet leöntötték volna egy kis szörppel) 
- ital: nem tartozik a vacsihoz, így azt felírják a szobához. Gy csapolt Kaiser sört ivott.

Amúgy mellettem a pasi is morgott félhalkan az orra alatt valamit a desszertre. Lehet máskor beszélgetnünk kellene és akkor együtt finnyázhatnánk, felemelő lenne az asztaltársaság. :)

Bent, az étteremben mindenki magyar volt: két 6 fős társaság, három 4 tagú család és mi "anyuval, meg apuval". Kint, a teraszon (a patak mellett, a jólevegőn) ültek a "fizetős" vendégek, akik nagy része osztrák volt.
 
Meg kell, hogy jegyezzem, az esti sétánk során betértünk a helyi turistbüro előtérbe, ahol Gy-nek nem telt sok időbe és kiszúrta a környék gasztro ajánló kézikönyvét! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése