2013. július 14., vasárnap

Reggeli a gánti fogadóban

Reggeli Mari néni vendeglőjében szokás szerint finom volt. Egy ilyen reggelivel jól indul a nap, főleg, ha az embernek kirándulni van kedve. 


Tojásrántottát kértünk, Gy szalonnásan, én csak hagymásan.



A tea filteres volt ugyan, de legalább többféle íz közül választhattunk, ami hála az égnek túlnyomó részében nemcsak pikwick volt. Ami mindenképpen plusz pontot ér nálam, a tea (filter) választáson kívül, az egész teáskannányi (kb. 3-4dl) forró víz, a csupornyi méz és az izlésesen azonos logóval, illetve felirattal ellátott bögre. 

Gy a reggeli megkoronázásaképpen kért még 2 db mogyorókrémes palacsintát magának. :) Arra igen jól emlékeztünk mind a ketten, hogy itt mennyire finoman (frissen) készítik és a tölteléket sem sajnálják ki belőle.


Összességében, a reggeli tekintetében, Mari Néni Vendéglője 5/5 -re vizsgázott nálunk. A csillagot csak azért nem ítéltük oda, mert nem volt igazi citrom a teához, illetve nem szálas tea volt a kínálatban. 

2013. július 13., szombat

Majki vacsora

Többszörösen visszatérő vendégek vagyunk a majkpusztai étterembe.

Én már az első alkalommal sem voltam annyira elájulva az ételtől (kevés a vega választék és az is elég egyhangú), de Gy-nek ízlett. Korábban rendeltem már pisztrángot (kissé kiszáradt), juhtúróval töltött rántott gombafejeket, ill. vmi roston sült halat (nem sok ízzel). Ez alkalommal görög salit és steak burgonyát kértem, bár ne tettem volna! A krumpli, ami csak akkor esett le, hogy a múlt alkalommal már rendeltünk, eszement sós volt (akkor is)! A bodza szörpjük sem volt most olyan jó keverés, mint múltkor, túl töménynek éreztük. Az étkezés végén mindketten rendeltünk egy egy melange-t, mivel emlékeimben finom kategóriaként élt ezen a helyen. Sajnos most ez sem jött össze, az én adagomba picit megdőlt a mézes csupor, úgyhogy Gy önfeláldozóan felajánlotta, hogy cseréljünk. :)

Vértes Vendégház

Nagyon szeretem a Vértest, különösen akkor, mikor pihentető túrára vágyom. Itt nincsenek meredek "hegy"oldalak, mint a Börzsönyben, vagy a Bükkben.
A mai túránk pl. egy gyönyörű napraforgó mező mellett haladt. 




A nap vége felé szállást Gánton kerestünk, ismertünk egy jó kis panziót a település központjában, ahol igen friss és tiszta ágyneműbe, illetve ágyba bújhattunk, a fürdőszoba pedig makulátlan tisztaságú volt, kézmosóval, valamint rengeteg törülközővel és wc papírral ellátva. :) Ezek akkoriban azért voltak fontos szempontok, mert túrázás közben ránk esteledett és az autónk, amiben a toalettünk volt, elég messze volt ahhoz, hogy visszamenjünk érte.
Lényeg, hogy most sem sikerült ugyan abba a vízbe lépnünk, ugyanis esküvő miatt teltház volt a panzióban. Szerencsére egy másik házban tudtak még helyet adni. Az ágyneművel itt sem volt gond, a fürdőszoba is kellően felszerelt volt, egy dolgot leszámítva, hogy hiányoltuk a fogasokat/akasztókat a falról. 



Az összképet némiképp rontotta, hogy a felújításkor keletkezett sittet kiszórták a bejárat elé. Persze biztos tervezik az udvar rendezését, de azt azért túlzásnak tartottam, hogy ugyanazt az árat, amit a panzióban alkalmaztak, elkérték itt is.