2014. szeptember 8., hétfő

Étkezések

Mint egy újszülöttnél, nálunk is meghatározó szerepet játszottak a napi étkezések.

Miután félpanziós ellátásban részesültünk a szállodában (bőséges reggeli+vacsora), így normál esetben az ebéddel nem kellett volna törődnünk. Csakhogy mi majd éhen vesztünk kora délutánra. 

No, de előbb néhány lesifotó a büfé asztalokról. 

Volt egyszer ez a sarok és még két kisebb pult, ebből egy alant. 
Középen a pékáruk voltak, ill. a pirítógép (iszonyatos elavult technológiával).
Balra a kávé-tea-pult, ami nem látszik. Hátul minden más: zöldségek, saláták, kencék, feltétek -sajtok, felvágottak-, tükörtojás, stb. 
Nagyon tetszett, hogy a szemben lévő pultot hàtulról a konyhából - a szakács -, előlről a vendégtérből - a vendég - közelíthette meg. Továbbá volt bent tűzhely is, ahol a meleg ételt (pl. tükörtojás) gyorsan tudták pótolni a pulton, anélkül, hogy a vendegtérbe kellene lépniük.

Reggelis sziget a terem közepén: rántotta, főttojás, lecsó, virsli, bundáskenyér, bacon, kolbászka; a másik felén kása és tejbegríz (próbálta kompenzálni a zsír szintet) :)

A terem másik végében voltak a friss és aszalt gyümölcsök, műzlik és magvak.

Nekem azáltal, hogy ennyi pult volt, kicsit széttagolt volt a büfé, de ettől függetlenül a reggelivel igen meg voltam elégedve. Mindenki tudott választani az igényének és ízlésének megfelelő ételt. 
Ha a reggeli 5/5 pont, a vacsorára ennél kevesebb pontot adnék. Többségében túl sok magyaros és egyben túl zsíros, túl nehéz ételek szerepeltek. Volt ugyan könnyed étel, de maximum 1 féle. Hal is csak az egyik estén volt. Egy vacsora legyen szolidabb, könnyedebb. Ezekből is lehet többfélét összeválogatni a büféasztalra. A konyha rámehetne az egészséges vonalra, főleg ha már wellness szállodáról lévén szó. Értem én, hogy orosz és német a vendégek 85-90%-a, de nem hinném, hogy csak a töltöttkáposzta és a pörkölt miatt jönnének ebbe a szállodába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése