2014. július 10., csütörtök

Wellness Hévízen

Mai program:
6.55 csörög az óra
7.06 feltápászkodom az ágyból 
7.10 a takarítónő kopog, majd bejön - erre nem készültünk - kedvesen mondja, hogy visszajön és még 2x megteszi :)
7.13 - 8.00 wellness (szauna - nagyon jó, mert csak elvétve téved be 1-1 ember -, úszás és áztatás a termálban)
8.10 - 9.00 reggeli

Gy wellness reggelije - bundáskenyer baconnal és kolbászkával

Én tojásrántottát és zabkását eszem, teljesen rendben van.

9.45 - 12.00 wellness
10.00 Aqua fitnessz - persze ezt Gy kihagyja, inkább átmegy az élménybe áztatni magát.
Az "edzés" nagyon jó - anyu ilyenre kéne kiiratnod magad! Kellékek: "súlyzó" és vmi derék öv, ami fenntart a vízen, ha háton, vagy hason csináljuk a gyakorlatokat. Az átlagéletkor kb. 60, amit egy 40esnek kinéző 50es nő és én húzunk le. 
Utána megint szauna, h felmelegedjek, majd a slő (termál), végül az élmény.
Termál medencéből 2 féle van - jin-jang formájú (hogy minek azt nem tudom? lehet így extra dizájnos) 32-34 és 36-38 fokosak.
Az élményben vannak buzgárok - nyakmasszír; derékmasszír; bugyogtatós ágy, de azon képtelenség fent maradni; talajból bugyogós - ezen sem lehet; és ami a legjobban tetszik egy olyan falból sugárzó sorozat buzgár, amiből kb. 5db van 1-1,5 méterenként elhelyezve, különböző magasságokban. Tehát ha nincsenek sokan a medencében (mint ahogy most is így volt), végig tudod masszírozni a bokádtól-a vádlidon-combodon-fenekeden át-a derekadig magad az egyes "állomásokon".
Amit hiányoltam az a kneipp és a gőz, ugyan ez utóbbi van, csak nem működik. :(

13.00 ebéd
A (tavalyról) már ismert helyen - a Liget Étterem és Pizzériában - ebédelünk, viszonylag nagy adagokat kapunk, amivel jól eltelünk.

Gy őzgerince gombás gnocchival. A husi finom volt, a gombás köret semmi extra.

Én zöldfűszeres lazacot választok grillzöldségekkel. Finom.

Kb. 15.15 séta Hévíz központjában

Szép, ápolt, gondozott közterek

Ez a virág tetszett

Kb. 15.20 piacozás
Nagyon jó hangulata van ennek a kis piacnak. Van itt minden, bóvli, bolha piac, termelői, sajt, hús, pékáru, zöldség, gyümölcs, növény

Néhány kép ízelitőül:








Ez a kenyér kovásszal és mangalicazsírral és mangalica csíkokkal készült.

Voltak tinktúrák is

Szárított gyógynövények

Fűszernövények 

Diós-zabos kenyérke is nagyon jól néz ki

Míg mi a sátorban bámészkodunk, kint szakad az eső. Persze valamikor vissza is kell indulnunk, mert az időkép.hu szerint egy nagy, egybefüggő zivatar felhőzet van felettünk.

A piaccal sréhen szemben megmutatom Gynek Hévíz egyik legjobb cukrászdáját. Fullon vagyunk ugyan, de fagyi nélkül nem mehetünk tovább, így egy 3 gombócos kelyhet kérünk. Naná, hogy a cheesecake a legjobb! :)

A mákos-meggyes-marcipános is jó, csak picit édes.

18.00-19.00 esti wellness
Gy később csatlakozik, addig én szaunázom és úszom egy kicsit.
Ez alkalommal szinte tömeg van a szaunában. Egy magyar faszi mentás olajjal önti fel a forró köveket, ami az oroszoknak nagyon tetszik. Kicsivel később a fele társaság lecserélődik és bejön egy öreg csóka egyszál pélóban. Mindenki les, hogy ez most mi, mert a másik a textil mentes szauna. Az oroszok folytatják tovább a szövegelést és öntenek még a kályhára, én meg kimegyek, mert már elég volt. Úszom egy kicsit, majd Gyvel a termálban találkozunk és megint jól kiáztatjuk magunkat.

Este vacsi, ami már nem fér belénk, meg amúgy is késő van, így csak lájtosan válogatunk a büféasztalról. 


Megérkeztünk Hévízre


Mikor beléptünk a hallba (hűű), Gy azt mondta, hogy "sosem voltunk még ketten ilyen puccos helyen" - ami nem igaz, mert mint később visszaemlekeztünk (hjaj mennyi éve is már..), voltunk.

Hall

A szoba teljesen rendben van, tiszta és elég nagy kettőnknek. A 7-en lakunk, a penthouseban. :) Ez persze csak vicc, mert igazából egy családi szobát kaptunk, aminek közös ajtaja van a szomszédos szobàval. 

Természetesen kaptunk fürdőköpenyt, + törülközőt és lepedőt a bioszaunába (textil nélküli)

Becuccoltunk

A fürdő kádas, rendben van. 

Kilátás a szobából - elég szar idő van, de így legalább lehet nyitott erkelyajtónál aludni.

A szállodában rengeteg orosz és elenyésző német van. A célközönség  nyugger - ezt senki ne vegye sértesnek, csak ténymegállapításként írtam - aminek természetesen vannak előnyei és hátrányai.

Előnyök: 
este, vacsi időben (a termál medence zárása után) kiürül a wellness. 
Így a vacsi után csobbantunk egyet. Míg Gy úszott, addig én szaunáztam, majd beültünk a jakuzziba, végül a kinti medencébe áztattuk a testünket egy félórácskát. 

Hátrányok:
valamiért nem ismerik a liftet. Ha ők lefelé akarnak menni, akkor is beszállnak a felfelé tartó liftbe és nyomorognak velünk a 7-ig.